Halimeter

mayo 11, 2009 by  
Arxivat enTractaments

halimeter

El Halimeter® és un aparell que ens permet mesurar científicament, de manera ràpida i sense dolor, els compostos volàtils sulfurats de la seva boca (és on s’originen el 85% dels casos d’halitosi), com a part d’un examen diagnòstic.

Si es vol fer el test, però, ha de respectar aquestes instruccions:

  • No pot beure alcohol ni fumar en les 12 hores prèvies al test.
  • No pot beure ni menjar durant 8 hores abans de fer el test.
  • Pot beure aigua fins a 3 hores abans.
  • No pot raspallar-se les dents, utilitzar seda dental ni col·lutoris en les 8 hores prèvies.
  • No pot fer servir productes cosmètics o per després de l’afaitat en tot el dia de l’avaluació.

El Halimeter és un sensor de gasos específics que complementa el diagnòstic del mal alè, fet per un especialista. Ens permet quantificar el nivell de gasos que un pacient elimina per la boca o per les fosses nasals i que vénen de les vies respiratòries altes o baixes, l’orofaringe, o de la mateixa cavitat oral.

Aquest aparell ens permet, com a especialistes, «perseguir» la trajectòria del tractament i observar si realment està funcionant o no. Ens mostra si hem de provar algun altre tractament i ens diu quan els nivells de gasos o compostos volàtils sulfurats (CVS) són adequats per no arribar a ser ofensius per a uns altres.

El Halimeter «olora» molts gasos que surten de la boca o de les fosses nasals, però és més sensible a algunes perones que a d’altres. La intensitat de resposta no depèn de la qualitat del gas, sinó de la quantitat que surt d’algun en específic que arriba a «emmascarar» la presència d’uns altres no tan presents. És gairebé el doble de sensible a l’àcid sulfhídric que als altres gasos. A més, en un alè, aquests gasos hi són presents en diferents volums. És la nostra responsabilitat conèixer la nostra eina i intuir per experiència que no sempre que el Halimeter diu que no, és que no, sinó que a vegades pot ser que no sigui així.

  • Advertisement