Per què és important raspallar-se les dents?

mayo 20, 2009 by  
Arxivat enBlog

cepillarse-los-dientes

Cal rentar-se les dents per evitar la formació de la placa dental, un sediment blanquinós de gèrmens i de residus alimentaris barrejats, responsable de les càries. Al rentar-nos les dents després de menjar, aconseguirem també tenir un alè fresc. Els residus alimentaris que es queden entre les dents es descomponen molt ràpid, i això provoca olors no sempre agradables per als nostres companys o les persones properes. Raspallar-se cada dia ajuda a conservar la salut de les dents i de les genives.

Tenir les dents netes també ens fa sentir millor perquè tenim l’alè és més fresc i el somriure més lluminós. A mes, és agradable sentir-se les dents polides.

La nostra dentadura és, a més d’una important targeta de presentació, la primera part de l’aparell digestiu. Una masticació correcta dels aliments, per exemple, evita determinats problemes d’estómac, i només es pot efectuar si els nostres molars es troben en bon estat. Altres problemes que pot ocasionar una higiene incorrecta de la boca són càries, gingivitis o infeccions, les patologies més freqüents de la boca. Perquè sigui efectiva, la neteja bucal s’ha de fer correctament i amb les eines adequades. Uns minuts al dia de dedicació asseguren una dentadura sana i bonica per a tota la vida.

És convenient que visitar el dentista rutinàriament des dels 3 anys, ja que a aquesta edat ja han sortit totes les dents de llet. Els controls rutinaris són necessaris com a mínim un cop a l’any, tot i que és recomanable fer-ho cada 6 mesos, i sempre que es detecti algun tipus de problema com úlceres, càries, mal alè, sagnat de geniva, mobilitat dentària, alteracions de la saliva.

L’alimentació és de gran importància per a la boca: els sucres cariogènics (presents en caramels i dolços) la danyen, mentre que les verdures la netegen i enforteixen la salut bucodental. La llet i els seus derivats aporten el calci necessari per a les dents durant la fase de formació. És molt recomanable no forçar la dentadura partint fruita seca i no prendre begudes o aliments excessivament freds o calents.

  • Advertisement