COMUNICAT URGENT DE GSK SOBRE CREMES FIXADORES

marzo 17, 2010 by  
Arxivat enTractaments

COMUNICAT URGENT DE GSK SOBRE CREMES FIXADORES DE PRÒTESIS AMB ZINC

GSK ha emès una comunicació als consumidors per informar-los sobre el risc potencial per a la salut associat a l’ús en quantitats excessives i durant un període prolongat de temps de les cremes fixadores per a pròtesis dentals de GSL que contenen zinc: prestacions COREGA TOTAL i COREGA SUPER. Com a mesura de precaució, GSK ha decidit voluntàriament deixar de fabricar, distribuir i promocionar aquests productes.

És important destacar que a Espanya tan sols el 3 % de les vendes de la marca COREGA corresponen a cremes fixadores amb zinc. GSK confirma que la resta de productes de la gamma COREGA no es veu afectat per aquest comunicat, com són: COREGA EXTRA FUERTE, COREGA SIN SABOR, COREGA SUPER POLVO Y COREGA ULTRA POLVO.

Descripció del problema

A GSK, la salut dels consumidors és la nostra preocupació principal. GSK avalua contínuament les publicacions de les publicacions científiques i els esdeveniments adversos que rebem en relació als nostres productes. Hi ha una gran varietat de fonts de zinc, que és una part essencial d’una dieta sana. Malgrat això el 2009 hem rebut internacionalment un increment de notificacions d’esdeveniments adversos. Aquest fet, juntament amb les dades publicades en revistes científiques, suggereix que l’ús excessiu d’aquests productes, i habitualment durant anys, podria donar lloc a nivells excessius de zinc en sang, associats a símptomes neurològics com trastorns de l’equilibri i problemes sanguinis, com anèmia. Es tracta de notificacions molt poc freqüents, tenint en compte que aquests productes són utilitzats per milions de pacients a nivell mundial.

Les prestacions COREGA TOTAL i COREGA SUPER CREMA són segures si s’utilitzen de la manera indicada en l’etiqueta del producte. La majoria de consumidors segueixen aquestes instruccions. Malgrat això, alguns consumidors apliquen més crema fixadora de la indicada i l’utilitzen més d’un cop al dia, normalment a causa de pròtesis desajustades.

Què han de fer els consumidors?

Els consumidors que hagin estat utilitzant el producte correctament, poden seguir ho poden seguir fent. Asseguri’s que fa servir el producte d’acord amb les instruccions de l’envàs:

1. Apliqui’l només un cop al dia. Provo primer amb poca quantitat de producte. Si s’utilitza més quantitat de la necessària, el producte pot sobreeixir la pròtesi. Si passa això, apliqui menys crema fixadora el pròxim cop. No l’utilitzi més d’un cop al dia. Un tub de COREGA de 40 grams ha de durar com a mínim tres setmanes. Si nota que ha d’utilitzar massa adhesiu, això es pot deure a una pròtesi desajustada. Visiti el seu dentista regularment. Són necessaris exàmens rutinaris per comprovar l’ajustament de la seva pròtesi i la salut de la seva boca.

2. Si ha estat utilitzant el fixador que conté zinc (COREGA TOTAL i COREGA SUPER CREMA) durant diversos anys en quantitats superiors a les indicades a l’envàs i:

utilitza la crema més d’un cop per dia,
un tub de 40 grams li dura menys de tres setmanes o
està preocupat per la seva salut,

cal que deixi de fer servir el producte, parli amb el seu metge i utilitzi un fixador per a pròtesis dentals sense zinc.

Aquest producte no necessita ser retirat del mercat o eliminat del punt de venda. No hi ha problemes de seguretat amb el producte quan s’utilitza seguint la manera indicada.

Mode d’aplicació

– Netegi i assequi la seva pròtesi.
– Apliqui l’adhesiu en punts separats (d’uns 6 mil·límetres cada un), no gaire a prop de la vora
– Glopegi aigua amb la boca abans de col·locar la pròtesi.
– Col·loqui la pròtesi pressionant-la, mantingui-la firmament i apreti les mandíbules durant uns segons per assegurar-se que està ben posada.
– Per evitar que s’obstrueixi, mantingui la punta i el tap secs.

Com retirar la pròtesi

– Glopegi aigua.
– Retiri la pròtesi lentament amb un balanceig suau.
– Elimini les restes de crema fixadora de la pròtesi i de la boca amb aigua tèbia i amb un raspall suau.
– Netegi la pròtesi dental, preferentment amb COREGA TABLETAS LIMPIADORAS o COREGA LIMPIEZA REFRESCANTE.

Si té qualsevol dubte o símptomes associats a l’ús excessiu i durant un període llarg de temps de cremes fixadores per a pròtesis dentals, hauria de posar-se en contacte amb nosaltres per donar-li una cita amb el Doctor Arfelis.

  • Advertisement