El teu dentista al barri d’Hostafrancs – Sants

abril 15, 2010 by  
Arxivat enInstal·lacions

El Centre de Salut Bucodental Arfelis és el teu dentista del barri d’Hostafrancs, a Sants. Situat a la Gran Via de Barcelona, és una consulta sense barreres arquitectòniques, per tal que les persones que ens visiten —pacients i acompanyants— puguin accedir-hi amb facilitat, sigui quina sigui la seva mobilitat.

centre-bucodental-sala-espera

Està molt a prop de la Plaça Espanya i de la carretera de la Bordeta, dins del barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc.

El barri d’Hostafrancs es troba entre la Gran Via i el barri de Sants, en el sector del districte més proper de la plaça d’Espanya. Els eixos vitals del barri són la Creu Coberta, el carrer del Consell de Cent i els voltants del mercat. Hostafrancs va ser, ja des de la seva fundació a mitjans del segle XIX, un barri de serveis que oferia casa als treballadors que acudien a la zona atrets per la puixança industrial de Sants -especialment del vapor de l’Espanya Industrial- i de Barcelona.

Un altre atractiu era la important concentració de serveis comercials que s’emplaçaven a la Creu Coberta, en el tram inicial de la carretera que menava al pont de Molins de Rei. La trama urbana va ser dissenyada durant la segona meitat del segle XIX per l’arquitecte municipal Antoni Rovira i Trias. El 1875 a Hostafrancs ja hi havia tramvia de cavalls, i el 1904 un tramvia elèctric el connectava amb la Rambla de Barcelona (extret del web de l’Ajuntament de Barcelona).

  • Advertisement