Implantologia

marzo 12, 2011 by  
Arxivat enTop, Tractaments

Què és un implant dental?

Un implant substitueix una dent. És un cargol de titani, en la majoria de casos, que quan es col·loca a l’os en determinades condicions arriba a produir-se una soldadura biològica molt estable a llarg termini, la qual cosa assegura l’estabilitat i la funció de les dents que es col·loquen a sobre.

Els implants osteointegrats han aportat per primera vegada a la història de l’odontologia una solució realment fisiològica a la pèrdua de dents, sense els inconvenients de les pròtesis convencionals.

centre-bucodental-test

Què és l’osteointegració?

L’osteointegració és un fenomen biològic que produeix una unió a nivell molecular del titani amb l’os.

Com és el període postoperatori?

Al contrari del que pugui semblar, en molts casos el postoperatori suposa menys incomoditats del que s’espera. Un implant ben col·locat no ha de fer mal, només pot ser que provoqui molèsties a la ferida de la geniva durant el procés de cicatrització. És fonamental seguir una higiene escrupolosa per evitar sobreinfeccions de la geniva i prendre la medicació prescrita pel seu dentista.

Quant de temps dura el procés des de la col.locació de les fixacions fins a la col.locació de la pròtesi definitiva ?

Les pròtesis poden col·locar-se uns mesos després de la cirurgia. Altres implants poden requerir un temps d’osteointegració de fins a sis mesos.

També existeix un protocol anomenat «càrrega inmediata» que permet, en determinats casos, col·locar els implants i pròtesis el mateix dia, amb els avantatges que això suposa.

Què passa quan el pacient té poc os a la zona a rehabilitar?

Avui dia disposem de tècniques avançades per a realitzar cirurgies en casos extrems. Es pot recórrer a elevacions del si maxil·lar i empelts que poden ser autòlegs (propis del pacient) o d’altres tipus, amb un percentatge d’èxit molt elevat. Sortosament, són molt rars els casos en què un pacient que vol ser rehabilitat no ho pot ser. El camp de la regeneració òssia és, sense cap mena de dubte, un dels principals avenços en implantologia dels últims anys.

La implantologia ha avançat molt en referència a l’estètica. No obstant això, des del punt de vista científic els avenços més importants del últims anys són les tècniques de regeneració òssia i la utilització del PRP (plasma ric en plaquetes) en els tractaments més compromesos, perquè ens ofereixen la possibilitat de crear os amb eficàcia, seguretat i rapidesa allà on abans no n’hi havia.

 

  • Advertisement