Implants dentals

marzo 12, 2011 by  
Arxivat enTractaments

Els implants dentals són uns aparells petits que s’insereixen als maxil·lars superior i inferior i ofereixen una alternativa a la dentadura postissa, de manera que ajuden a restaurar la boca que té poques o cap dent restaurable. Suposen molts avantatges sobre les dentadures postisses tradicionals, per això poc a poc les van substituint en un gruix de gent cada cop més gran.

Els implants es poden considerar l’alternativa més apropiada per a les persones que tenen una dentadura postissa fluixa o mal ajustada a causa de les vores planes, o les que hagin perdut diverses dents i necessitin un suport per a les corones i els ponts, ja que arregla l’aparença que donen les dents que falten.

Els implants ajuden a:

 • Reduir el moviment de les dentadures postisses, els ponts i, o les corones.
 • Facilitar la masticació adequada.
 • Oferir un suport i una estabilitat millors per a les dentadures postisses removibles o els ponts fixos.
 • Acostar-se a la sensació de dents naturals millor que amb dentadura postissa.
 • Promoure l’autoestima, ja que la parla i l’aparença sovint milloren respecte de la dentadura postissa.

Qui són els probables candidats per als implants? Hi ha moltes variables que cal considerar abans de col·locar un implant:

 • El pacient ha d’estar saludable.
 • Les capacitats de curació del pacient afectat per la malaltia podrien influir en l’èxit d’un implant.
 • S’ha de fer un diagnòstic adequat abans de col·locar un implant.
 • La col·locació i la tècnica és específica per a cada candidat en particular.
 • Per a evitar altres complicacions, l’implant o els implants han de ser tractats de manera apropiada pel pacient i el dentista.
 • Fumar i beure en gran quantitat pot afectar l’èxit de l’implant.

Quins són els tipus diferents d’implants dentals? Existeixen diversos tipus diferents d’implants dentals, entre els quals s’inclouen els següents:

 • Un substitut artificial de l’os. Aquest tipus d’implant consisteix a col·locar un substitut sintètic de l’os en la part superior de l’osa per a ajudar a reconstruir la vora reduïda i oferir un suport sòlid per a la dentadura postissa. A causa del fet que està fabricat del mateix tipus de mineral que en l’os natural, aquest tipus d’implant s’uneix a l’os maxil·lar.
 • Implants endostials. Aquest tipus d’implant s’insereix en el maxil·lar per a servir com arrel de la dent.
 • Implants subperiostials. Aquest tipus d’implant, sovint una opció per a persones que ja no poden usar dentadures postisses convencionals, consisteix en un implant especialment dissenyat que encaixa directament en l’os. Els implants dentals podrien ser inserits per un dentista capacitat en implantologia, o per un cirurgià oral en un hospital.
 • Advertisement